Pierogi domowe ręcznie robione – pierogarnia ANKA

Składniki

Natura najważniejsza

Nasze pierogi są wolne od sztucznych konserwantów, ponieważ priorytetem jest dla nas naturalność i zdrowie naszych klientów

Ziemniaki

Ziemniaki, używane w produkcji naszych wyrobów, takich jak pierogi ruskie, kluski śląskie, kopytka, pyzy czy kluseczki leniwe, pochodzą z upraw, gdzie ekologia jest najwyższym priorytetem na każdym etapie wzrostu tych rolnych plonów.

Ser biały

Z powodu ogromnego znaczenia, jakie przywiązujemy do jakości naszych produktów, współpracujemy wyłącznie z zakładami mleczarskimi, które spełniają nasze wysokie standardy jakości wyrobów nabiałowych, w tym twarogu. Dzięki temu pierogi ruskie, pierogi z serem oraz kluseczki leniwe cieszą się tak dużym zainteresowaniem wśród naszych klientów.

Mięso

W naszych wyrobach używamy mięsa pochodzącego od drobnych rolników z regionu Beskidu Wyspowego, którzy dbają o tradycyjne metody hodowli zwierząt. Ci pasjonaci rolnictwa koncentrują się na wypasaniu zwierząt na obszernych łąkach oraz karmieniu ich naturalnymi produktami ze swoich własnych upraw. Dzięki temu możemy zapewnić Państwu wysoką jakość mięsa, które używamy do produkcji naszych wyrobów.

Kapusta

Kapusta zawsze była i nadal jest jednym z podstawowych składników dań polskich, dlatego nie mogło jej zabraknąć w naszych produktach. Kapusta, którą używamy, pochodzi z gospodarstw rolnych zlokalizowanych na terenach wyżyny małopolskiej, gdzie żyzna ziemia doskonale nadaje się do tego typu upraw.

Zboże

Dzięki zastosowaniu najwyższej jakości mąki pszennej, wytwarzanej ze starannie wyselekcjonowanych ziaren zbóż, ciasto w naszych pierożkach jest miękkie i delikatne, stanowiąc prawdziwą rozkosz dla podniebienia.

Owoce

Jesteśmy jedną z nielicznych firm w Polsce, która produkuje swoje wyroby tradycyjnymi metodami. To właśnie dzięki temu możemy używać w naszych wyrobach całe kawałki owoców, takich jak czarne jagody czy truskawki. Czarne jagody w naszych pierożkach pochodzą z lasów Beskidu Wyspowego i Gorców, są one jednymi z najsmaczniejszych jagód w Europie. Podczas sezonu zbiorów skupujemy je od lokalnych mieszkańców i zamrażamy, tworząc w ten sposób zapasy na cały rok. Truskawki dodawane do naszych pierożków to odmiany Honeoye oraz Senga Sengana, które pochodzą wyłącznie z polskich plantacji. Jest to godne podkreślenia, gdyż niektórzy producenci stosują tańsze, chińskie truskawki, które są dalekie jakościowo od naszych rodzimych.

Grzyby

Z pewnością wszyscy pamiętamy tradycyjną świąteczną kuchnię naszych babć i mam, gdzie na wigilijnym stole nie mogło zabraknąć uszek z grzybami czy pierogów z kapustą i grzybami. Dzięki naszym staraniom mamy przyjemność oferować przez cały rok te potrawy w najlepszym wykonaniu, stosując wyłącznie polskie grzyby, z których większość to podgrzybki brunatne zebrane w podhalańskich oraz bieszczadzkich lasach. Przed dotarciem do naszego magazynu grzyby przechodzą kontrolę przeprowadzaną przez certyfikowanych grzyboznawców, co zapewnia nas i Państwa o bezpieczeństwie stosowanych przez nas grzybów.

składniki na pierogi