Pierogi domowe ręcznie robione – pierogarnia ANKA

Uszka z kapustą i grzybami 300 g

Składniki

Ciasto: mąka pszenna (60% w cieście), woda, olej słonecznikowy (1% w cieście)

Farsz (30%): kapusta kiszona (76% w farszu), grzyby (17% w farszu), cebula smażona: (cebula, olej słonecznikowy 0,5% w farszu), przyprawy, sól

Informacje

Produkt może być spożywany przez wegetarian.

Produkt może zawierać soję.

Wszystkie nasze produkty, robione są przy użyciu wody z własnego źródła.

Sposób przygotowania 1 opakowania:

Po wyjęciu z opakowania, zamrożone uszka włożyć do 1,5 litra gotującej się, osolonej wody (1/2 płaskiej łyżeczki soli), doprowadzić do wrzenia i od tego momentu gotować jeszcze około 3 minut. Następnie ostrożnie przelać do cedzaka i delikatnie przepłukać zimną wodą.

Najlepiej smakują podane na ciepło, podane do barszczu lub rosołu.

100 g produktu zawiera:

Wartość energetyczna

171 kcal / 721 Kj

Wartości odżywcze

Węglowodany:

w tym cukry

29,00 g

0,60 g

Tłuszcz/w tym:

kwasy tłuszczowe nasycone

4,00 g

0,50 g

Błonnik

0,60 g

Białko

4,40 g

Sól

0,46 g