Pierogi domowe ręcznie robione – pierogarnia ANKA

Pyzy z mięsem 450 g

Pyzy ziemniaczane z mięsem wieprzowo-wołowym

Składniki

Ciasto: ziemniaki, mąka ziemniaczana, olej słonecznikowy (0,5% w cieście), sól

Farsz (15%): mięso wieprzowe (42% w farszu), mięso wołowe (42% w farszu), białko sojowe, cebula smażona: (cebula, olej słonecznikowy 0,5% w farszu), przyprawy, sól

Informacje

Do produkcji naszych wyrobów używamy mięs z polskich hodowli.

Wszystkie nasze produkty, robione są przy użyciu wody z własnego źródła.

Sposób przygotowania 1 opakowania:

Po wyjęciu z opakowania, zamrożone pyzy włożyć do 3,5 litra gotującej się, osolonej wody (1 płaska łyżeczki soli), doprowadzić do wrzenia i od tego momentu gotować jeszcze około 5 minut.

Najlepiej smakują podane na ciepło, okraszone skwarkami i posypane koperkiem.

100 g produktu zawiera:

Wartość energetyczna

158 kcal / 661 Kj

Wartości odżywcze

Węglowodany:

w tym cukry

20,00 g

0,40 g

Tłuszcz/w tym:

kwasy tłuszczowe nasycone

6,50 g

1,50 g

Błonnik

1,40 g

Białko

4,20 g

Sól

0,57 g