Pierogi ze szpinakiem 400 g
Pierogi ze szpinakiem z ciasta pszennego z nadzieniem szpinakowym
Składniki
Ciasto: mąka pszenna (60% w cieście), woda, olej słonecznikowy (1% w cieście)
Farsz (30%): (szpinak (94% w farszu), cebula smażona: (cebula, olej słonecznikowy 0,5% w farszu), przyprawy, sól
Informacje
Produkt może być spożywany przez wegetarian.
Produkt może zawierać soję.
Wszystkie nasze produkty, robione są przy użyciu wody z własnego źródła.
Sposób przygotowania 1 opakowania:
Po wyjęciu z opakowania, zamrożone pierożki włożyć do 2,5 litra gotującej się, lekko osolonej wody (1/2 płaskiej łyżeczki soli), doprowadzić do wrzenia i od tego momentu gotować jeszcze około 5 minut. Następnie ostrożnie przelać do cedzaka i delikatnie przepłukać zimną wodą.
Najlepiej smakują podane na ciepło i polane przyrumienionym masłem czosnkowym.
100 g produktu zawiera:
Wartość energetyczna
177 kcal / 749 Kj
Wartości odżywcze
Węglowodany:
w tym cukry
30,00 g
0,90 g
Tłuszcz/w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone
4,30 g
0,50 g
Błonnik
0,80 g
Białko
4,70 g
Sól
0,16 g