Pierogi domowe ręcznie robione – pierogarnia ANKA

Pierogi ze szpinakiem 400 g

Pierogi ze szpinakiem z ciasta pszennego z nadzieniem szpinakowym

Składniki

Ciasto: mąka pszenna (60% w cieście), woda, olej słonecznikowy (1% w cieście)

Farsz (30%): (szpinak (94% w farszu), cebula smażona: (cebula, olej słonecznikowy 0,5% w farszu), przyprawy, sól

Informacje

Produkt może być spożywany przez wegetarian.

Produkt może zawierać soję.

Wszystkie nasze produkty, robione są przy użyciu wody z własnego źródła.

Sposób przygotowania 1 opakowania:

Po wyjęciu z opakowania, zamrożone pierożki włożyć do 2,5 litra gotującej się, lekko osolonej wody (1/2 płaskiej łyżeczki soli), doprowadzić do wrzenia i od tego momentu gotować jeszcze około 5 minut. Następnie ostrożnie przelać do cedzaka i delikatnie przepłukać zimną wodą.            

Najlepiej smakują podane na ciepło i polane przyrumienionym masłem czosnkowym.

100 g produktu zawiera:

Wartość energetyczna

177 kcal / 749 Kj

Wartości odżywcze

Węglowodany:

w tym cukry

30,00 g

0,90 g

Tłuszcz/w tym:

kwasy tłuszczowe nasycone

4,30 g

0,50 g

Błonnik

0,80 g

Białko

4,70 g

Sól

0,16 g