Pierogi domowe ręcznie robione – pierogarnia ANKA

Pierogi z mięsem 450 g

Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem z ciasta pszennego z nadzieniem mięsnym wieprzowo-wołowym

Składniki

Ciasto: mąka pszenna (60% w cieście), woda, olej słonecznikowy (1% w cieście).

Farsz (30%): mięso wieprzowe (42% w farszu), mięso wołowe (42% w farszu), białko sojowe, cebula smażona: (cebula, olej słonecznikowy 0,5% w farszu), przyprawy, sól

Informacje

Do produkcji naszych wyrobów używamy mięs z polskich hodowli.

Produkt może zawierać soję.

Wszystkie nasze produkty, robione są przy użyciu wody z własnego źródła.

Sposób przygotowania 1 opakowania:

Po wyjęciu z opakowania, zamrożone pierogi  włożyć do 2,5 litra gotującej się, osolonej wody (1/2 płaskiej łyżeczki soli), doprowadzić do wrzenia i od tego momentu gotować jeszcze około 5 minut. Następnie ostrożnie przelać do cedzaka i delikatnie przepłukać zimną wodą.

Najlepiej smakują podane na ciepło, okraszone cebulką zeszkloną na maśle.

100 g produktu zawiera:

Wartość energetyczna

240 kcal / 1011 Kj

Wartości odżywcze

Węglowodany:

w tym cukry

30,00 g

0,70 g

Tłuszcz/w tym:

kwasy tłuszczowe nasycone

9,40 g

2,60 g

Błonnik

0,30 g

Białko

9,50 g

Sól

0,41 g