Pierogi z kapustą i grzybami 450 g
Pierogi z ciasta pszennego z nadzieniem kapuściano-grzybowym
Składniki
Ciasto: (mąka pszenna 60% w cieście, woda olej słonecznikowy (1% w cieście).
Farsz (30%): kapusta kiszona (76% w farszu), grzyby (17% w farszu), cebula smażona: (cebula, olej słonecznikowy 0,5% w farszu), przyprawy, sól
Informacje
Produkt może być spożywany przez wegetarian.
Produkt może zawierać soję.
Wszystkie nasze produkty, robione są przy użyciu wody z własnego źródła.
Sposób przygotowania 1 opakowania:
Po wyjęciu z opakowania, zamrożone pierogi włożyć do 2,5 litra gotującej się , osolonej wody (1/2 płaskiej łyżeczki soli), doprowadzić do wrzenia i od tego momentu gotować jeszcze około 5 minut . Następnie ostrożnie przelać do cedzaka i delikatnie przepłukać zimną wodą.
Najlepiej smakują podane na ciepło, okraszone cebulką zeszkloną na maśle.
100 g produktu zawiera:
Wartość energetyczna
171 kcal / 721 Kj
Wartości odżywcze
Węglowodany:
w tym cukry
29,00 g
0,60 g
Tłuszcz/w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone
4,00 g
0,50 g
Błonnik
0,60 g
Białko
4,40 g
Sól
0,46 g