Pierogi domowe ręcznie robione – pierogarnia ANKA

Pierogi z kapustą i grzybami 450 g

Pierogi z ciasta pszennego z nadzieniem kapuściano-grzybowym

Składniki

Ciasto: (mąka pszenna 60% w cieście, woda olej słonecznikowy (1% w cieście).

Farsz (30%): kapusta kiszona (76% w farszu), grzyby (17% w farszu), cebula smażona: (cebula, olej słonecznikowy 0,5% w farszu), przyprawy, sól

Informacje

Produkt może być spożywany przez wegetarian.

Produkt może zawierać soję.

Wszystkie nasze produkty, robione są przy użyciu wody z własnego źródła.

Sposób przygotowania 1 opakowania:
Po wyjęciu z opakowania, zamrożone pierogi  włożyć do 2,5 litra gotującej się , osolonej wody (1/2 płaskiej łyżeczki soli), doprowadzić do wrzenia i od tego momentu gotować jeszcze około 5 minut . Następnie ostrożnie przelać do cedzaka i delikatnie przepłukać zimną wodą.

Najlepiej smakują podane na ciepło, okraszone cebulką zeszkloną na maśle.

100 g produktu zawiera:

Wartość energetyczna

171 kcal / 721 Kj

Wartości odżywcze

Węglowodany:

w tym cukry

29,00 g

0,60 g

Tłuszcz/w tym:

kwasy tłuszczowe nasycone

4,00 g

0,50 g

Błonnik

0,60 g

Białko

4,40 g

Sól

0,46 g